Framtidens sol i Karlstad

2014-09-29 / Svensk Kirurgi / Volym 72 / Nr 3 / 2014

Ett steg i ny riktning utlovas vid den kommande Kirurgveckan i Karlstad. Förväntningarna är högt ställda och pressen är hård på Karlstadgänget som spänt bågen så hårt att man nästan tror att den ska gå av. Alla vi som var i Karlstad för tio år sedan och skrek oss hesa till Sven Ingvars och käkade frukost med roger Moore ck en upplevelse utöver det vanliga koreograferad av tobias Kjellberg. Var ska det sluta tänker alla.

Temat för veckan är framtiden. nya fräscha grabbar i form av Mikael Bergenheim och Tony Schönberger koordinerar årets Kirurgvecka som kommer att bjuda på en palett av högaktuella och spännande teman som innovationer och teknologi, arbetsorganisation, politik och utbildning. Själva arrangemanget kommer också att andas framtid. En papperslös vecka utlovas, allt i framtidens anda. Programboken är skippad och istället läggs allt krut på ett digitalt publiceringssystem. En app för smartphones och läsplattor har tagits fram och postrarna presenters på touch-skärmar med möjlighet till rörliga bilder. Visst låter detta spännande.

AGNETA MONTGOMERY
Ordförande SKF

Som kirurger är vi intresserande av tekniska utmaningar och för detta krävs innovationer. Vi har en fantastiks hjälp av industrin som laddar med en sprängfylld utställning för att tillfredsställa våra lustar. Utan dessa samarbetspartners stannar hjulet för våra kirurgveckor. Livet är att ta och ge. Jag hoppas att ni är flitiga besökare i montrarna.

Våra hårt arbetande delföreningar har lagt ner ett stort arbete för att skapa ett spännande program tillsammans med programkommittén koordinerat av vår vetenskaplige sekreterare Robert Bränström. Utan alla dessa frivilliginsatser skulle inte vi medlemmar ha en chans att få förkovra oss på detta exklusiva sätt.

Tips till er chefer. Kirurgveckan är ett billigt sätt att få välutbildade och glada medarbetare som hänger med i tidens utveckling och som också har möjlighet att skapa ett nätverk av kontakter för samarbete och utveckling av verksamheten lokalt. Ni har ju också själva en möjlighet att få en överblick av vad som är på gång i olika landsändar, finna idéer för utveckling och skapa nätverk för chefer. Chefspositionen kan säkert kännas både ensam och tung i en tid av hårt ställda krav på besparingar och produktion.

Men innan vi ställer färden mot Karlstad vill jag önska alla medlemmar en riktigt skön sommar. Ladda batterierna. Ge er familj en härlig upplevelse av en närvarande pappa eller mamma. Vi måste tillåta oss att få njuta av livet och varandra.

”Lyft ansiktet mot solen, så ser du inte skuggorna”

Väl mött i Karlstad give me five!